7. toukokuuta 2013

Mehevä marjapiirakka

Rakastan leipomista ja leivonkin aina sopivan tilaisuuden tullen (tai joskus ilman syytäkin). Eilen saimme Minin kanssa vieraita, joten tein ihanan marjapiirakan. Ohjeen olen saanut eräältä toiselta äidiltä facebookin kautta, kiitos siitä! :) Ainoa muutokseni ohjeeseen oli se, että ohjeessa sulatettiin rasva ennen nyppimistä, mutta minä nypin vain hieman pehmenneenä. Toimii molemmin päin kuitenkin kuulemma. Niin ja alkuperäisessä ohjeessa oli marjojen tilalla raparperia.


Marjapiirakka

8dl jauhoja
3dl sokeria
2 tl soodaa
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
250g voita/margariinia

-Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi rasva sekaan murumaiseksi seokseksi. Siirrä 1/4 muruseoksesta sivuun ja lisää loppuihin 2dl piimää ja 1 muna. Sekoita taikinaksi ja levitä pellille.

Täyte:

10dl marjoja (itse käytin mustaherukkaa, mansikkaa ja mustikkaa, enkä laskenut. Pakkasmarjojen kohdalla heitin hieman sokeria vielä erikseen päälle, mustaherukka ainakin melko kirpeä)
200g kermaviili
250g maitorahka
2 kananmunaa
2dl sokeri
3 tl vaniljasokeri

Levitä marjat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja levitä marjojen päälle. Tämän päälle laitetaan vielä muruseos. Uunissa 170°C ja n. 45min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisesi! :) Ps. Muista, että blogini ei kerro elämästäni kaikkea, joten älä myöskään tuomitse minua sen perusteella.