14. toukokuuta 2013

Ensimmäinen äitienpäivä

Ensimmäinen äitienpäivä meni varsin leppoisasti. Lauantain vietin leipomalla macaron-leivoksia, suklaanappeja ja kääretorttua. Hetkeksi on taas leivontahimot tyydytetty. Tein macaronsit ja suklaanapit äitiäni, mummiani ja tätiäni varten siis. Kääretortun tekaisin, kun macarons täytettä jäi niin paljon. Valitettavasti en ollut macaronseihin tyytyväinen, joten kuvaa valmiista tuotoksesta ei ole ja lahjaksikaan nitä en kehdannut antaa. Vinkki: Älä koskaan osta Pirkka mantelijauhetta, mantelit on vissiin jauhettu kuorineen.
Kuvassa siis valmiit macaronin puolikkaat. Täytteeksi tein mustikka-mascarpone-valkosuklaa-kermavaahtoseoksen. Ensi kerralla jää kermavaahto pois, se oli hetken mielijohde jonka takia täytettä tuli ihan liikaa + oli hieman turhan jälkiruokamaista. Yllättävän tasaisia sain noista kuitenkin.

Mutta niin, itse äitienpäivä. Menimme tätini luokse syömään ja viettämään aikaa. Paikalla oli myös pikkusiskoni, veljeni, äitini, enoni ja mummini. Melkein koko suku siis paikalla, pienen suvun kun omaamme. Oli ihanaa saada syödä kerrankin, ilman että pieni marakatti roikkuu sylissä ja kurkottelee lautaselleni. 

Äitienpäiväruusunkin sain. Tosin viikon etuajassa ja pikkusiskoltani. Mutta ei kai se ole niin justiinsa? Muuten lahjaksi riittää nähdä pienen poikani ilo ja tyytyväisyys. Ehkä jonakin vuonna saan myös lahjan ;)
Minun piti tulla jo eilen kirjoittelemaan, mutta kuulin niin huonoja uutisia, että en pystynyt. Nytkään ei oikein enempää inspiroi ja lähipäivät saattaa olla täällä melko hiljaista. Isäni joutui sairaalaan ja tilanne on vakava. Illalla ja huomenna olen onneksi taas asiasta hieman viisaampi. Nyt en kuitenkaan voi kuin toivoa parasta ja uskoa pieniin ihmeisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisesi! :) Ps. Muista, että blogini ei kerro elämästäni kaikkea, joten älä myöskään tuomitse minua sen perusteella.