9. kesäkuuta 2013

Spagettia ja jauhelihakastiketta

Eilen tein ensimmäistä kertaa kunnon soseateriaa Minille; (broilerin)jauhelihakastiketta ja spagettia. Ajattelin jakaa tännekin ohjetta, sen verta hyvin tuntui maistuvan :)

200g broilerin jauhelihaa
2 porkkanaa
1/2 paprika
1 kesäkurpitsa (kuorittuna ja ilman siemeniä)
6 tomaattia (ilman kuoria ja siemeniä)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
rakettispagettia

Mausteina käytin tuoretta basilikaa ja valkopippuria

En tiedä miten tuollainen kastike oikeaoppisesti valmistetaan, mutta itse vain pienin kaiken ja heitin kattilaan. Vettä päälle niin, että juuri ja juuri peittyy. Kanat ja Spagetit tosin heitin vasta siinä vaiheessa, kun vesi jo kiehui. Tältä näytti sörsseli ensin:


Ja tälläistä siitä tuli:


11 pilttipurkkia sain pakkaseen, joista osa isoja. Täyteen asti en tosin kuitenkaan laittanut, kuten kuvasta näkyy. Lisäksi vein vielä siskontytöllenikin hieman ruokaa soseuttamatta. Ainekset maksoivat alle 10€ ja tosiaan kanaa, basilikaa ja spagettia jäi vielä kaappiin. Halpaa sanoisinko siis :)

Sitten olikin Minin aika toimia koekaniinina äidin pöperöille..


Ensin tutustuttiin ruokaan perusteellisesti. Koostumus testattiin sormissa tietenkin.


Sen jälkeen jo yritettiin maistaa, mutta suuhun päätyikin vain lusikan toinen pää. Tässä vaiheessa äiti päätti tarttua ohjaksiin, jotta ruokaa saadaan myös suuhun asti. Kyllähän se maistui! Sen verran tosin kuvissa huijattiin, että nämä kuvat on tältä päivältä kun ruokaa syötiin ensimmäisen kerran jo eilen. Eilen meni tuo purkissa näkyvä määrä kokonaan. Tänään oli mielenkiinto liikaa pöytään tutustumisessa, joten ihan kaikkea ei syöty. Maullisesti tämä ateria pähitti kuitenkin 100-0 perinteisen keitetyn bataatin/peruna-porkkanan/kukkakaalin tms. ja keitetyn kananlihan. Vähän lisää mausteita niin olisi itsellekin maistunut. Tai ei se pahaa noinkaan ollut ;)


Lopuksi vielä hieman vesihörppyä päälle. Välillä Mini oikeastikin juo tuosta, mutta toisinaan sitä on kivempi purra. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisesi! :) Ps. Muista, että blogini ei kerro elämästäni kaikkea, joten älä myöskään tuomitse minua sen perusteella.