31. heinäkuuta 2013

A beautiful body haaste

Blogimaailmassa leviää uusi haaste. Hyvä sellainen. Minttu Mami Go Go-blogista laittoi alulle A beautiful body haasteen äideille. Haaste sai ideansa A Beautiful Body Projectista.

"Näin muutama viikko sitten kuvia A Beautiful Body Projectista. Projekti lähti käyntiin kun valokuvaaja Jade Beallsaatumalta näki ravintolassa ollessaan pöytien välistä pujahtavan naisen raskauasarpisen vatsan. Hän ymmärsi että muillakin, ihan tavallisilla ihmisillä voi olla raskauden runtelema vartalo ja lehdissä näkyvät kauneusihnateet eivät ole kovin realistisia. Hän itse oli kovin epävarma omasta raskauden jälkeisestä vartalostaan ja masentunutkin asiasta. Hän otti itsestään muutaman kuvan ja laittoi ne nettisivulleen. Pian niin monelta samassa tilanteessa olevalta naiselta oli tullut yheydenottoja kuvata myös heitä, että kuvista ja näiden naisten tarinoista ollaan nyt tekemässä kirja.

Beautiful Body Pjoject on mielestäni moneltakin kantilta katsottuna hyvin upea juttu. Kirjaan on kuvattu erilaisia naisia, jotka kaikki kertovat jonkun tarinan. Nämä kuvat ja tarinat ovat hyvin koskettavia. Ja kauniita. Niistä heijastuu se, että jos ihminen tuntee olonsa hyväksi näyttää hän myös ulospäin säteileveän kauniilta. Ja sillä asialla ei ole mitään tekemistä raskusarpien, kilojen tai roikkuvien rintojen kanssa. Nämä kuvat myös rikkovat hienosti photoshoppattuja kauneusihnteita."

Haasteen tarkoituksena on siis kuvata oma vartalo, jota raskaus on muuttanut. Ajattelin heti haasteen luettuani, että en pysty, en en en. Sitten aloin katsomaan muita haasteeseen vastanneita ja heidän kuviaan. Eikä niissä ollut mitään pahaa, jokainen oli kaunis omalla tavallaan. Kyllä minäkin pystyisin siihen.
Minulle tuli raskauskiloja n. 7, mutta painoa oli liikaa jo etukäteen. Muistoksi sain kasan arpia, vielä leveämmän lantion ja isot riippuvat rinnat. Itsetuntoni on ripaus entisestä ja toisinaan ajattelen, että onneksi ei ole miestä. Ei tarvitse näyttää kenellekään vartaloani saati antaa koskea siihen. Ennen pidin rinnoistani, nyt ne roikkuvat, ovat ihan erimalliset ja niin suuret, että entiset vaatteet ei istu mitenkään päin.

Silti se oli sen arvoista. Mitä sitten, vaikka kroppa muuttui radikaalisti? Sen ansiosta sain kuitenkin uskomattoman ihanan pojan. Siinä on syy kantaa arpiani ylpeänä.

4 kommenttia:

 1. Toi haaste on aivan mahtava!Täytynee osallistua synnytyksen jälkeen :) Mul on LA vast joulukuussa, mut nyt jo on vatsalla ensimmäisiä raskausarpia ja rinnoissa plus lantiolla on ollu jo ala-asteesta asti ja oon niist vaan ylpee! Tietenki on omat aikakautensa millon oman kehon kans oon epävarma mutta jokatapauksessa ajattelen raskausarpien vaan kuuluvan mmun elämään ja mun keho ei ois sama jos niitä ei ois :) Tahtooooo osallistua myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on kans hyvä, että Minttu laittoi tän haasteen alulle :) Kyllä mullekin alko noita raskausarpia tuleen jo hyvissä ajoin, alussa vaan toiselle puolelle. Sit loppuraskaudessa tulikin ihan kasapäin, kuten kuvasta näkyy + alamahassa on myös runsaasti. Se on niin ihotyypistä kiinni miten herkästi niitä tulee :) Onhan sinne projektiin laittanut kuvia ihmiset jo raskaanakin ollessa, eli siitä vaan sinäkin! :)

   Poista
 2. Tää haaste on todellakin mahtava ja on upeeta, että moni on tähän lähtenyt kuten sinäkin. Rohkea nainen olet :) Ja kaunis kroppa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaste ajaa erittäin hyvää asiaa :) Kiitos :) Eihän tuo unelmakroppa ole, mutta onneksi töitä tekemällä (sitten kun innostuu joskus :D ) sitä saa muokattua, tosin nuo arvet nyt tulee oleen ja pysyyn. Niiden kanssa tarvii vaan oppia elään :)

   Poista

Jätä terveisesi! :) Ps. Muista, että blogini ei kerro elämästäni kaikkea, joten älä myöskään tuomitse minua sen perusteella.