7. lokakuuta 2013

Mini 10kk

Pieni vauvani on tänään jo 10kk. Taas voin kirota ajan kulumista, se menee aivan liian nopeasti! (Tässä välissä muuten pieni juttu. En ole ikinä blogissa maininnut vissiin, mutta Mini on vaan blogissa käytettävä kutsumanimi, oikea nimi jääköön täältä pois. Tuli vaan mieleen, kun huomasin että Mini nimisiä ihmisiäkin löytyy :D) Kävimme sopivasti eilen ystäväni kanssa kuvaamassa Miniä, joten ne kuvat menevät myös 10kk kuvista hyvin :)Kävimme tällä viikolla Minin kanssa neuvolassa "10kk neuvolassa" punnituksissa. Tuoreet mitat(suluissa 8kk mitat):

Paino: 9340g(9345g)
Pituus: 72,7cm(71,5cm)
Py: 46,5cm(45,7cm)

Paino jumittaa siis edelleen paikallaan :/ 6kk neuvolan jälkeen Minille on tullut painoa 135g, eli ei siis juuri ollenkaan. Terveydenhoitaja ei kuitenkaan ollut vieläkään kovin huolissaan, Mini on juuri ollut flunssassa(tai siis on vieläkin hieman) yms. Jatkamme ruokailuja 4x päivässä, sillä Mini syö parhaiten niin että on hieman pidemmän ruokailuvälit. Jos Mini syö hyvin niin käymme neuvolassa vuoden iässä seuraavan kerran, mutta luulen että käymme avoneuvolassa ensi kuussa tarkistamassa painon. Syöminen kun tuntuu olevan niin vaihtelevaa ja haluan tehdä hieman ruokapäiväkirjaa ja pyytää katsomaan että missä mättää. Mini ei vaan koskaan tunnu nälkäiselle edes, mikä on hieman kummallista minusta (koska itsellä aina nälkä :D ).Mini on nyt jonkinaikaa nukkunut vieressäni, siirtyi siihen sairastuessaan flunssaan. Paljon helpompi syöttää yöllä siinä kuin nousta jatkuvasti ylös sängystä ja mennä makuuhuoneeseen. Nyt kuitenkin tarvitsisi taas kohta alkaa siirtymään omaan sänkyyn, että tämä ei jää tavaksi. Oma nukkumasento kun ei ole parhaimmasta päästä Minin nukkuessa vieressä(en uskalla kääntyä unissani juurikaan).En tiedä kuvittelenko, vai osaako Mini "hyräillä". Laulan paljon hänelle ihhahhaata ja nyt muutamana päivänä olenkin kuullut moneen kertaan Minin hymisevän jotakin äh-äh-hää tyyppistä ihhahhaan rytmissä. Tänään jouduin muutenkin pohtimaan, että kuvittelinko vai ymmärtääkö Mini jo enemmänkin. Hän oli aamulla lähdössä vaeltelemaan sängyssä kun sanoin että "tule tänne kainaloon". Mini kääntyi ympäri, tuli luokseni ja kävi kainaloon pötköttämään. Eipä ole yleensä kyllä tehnyt u-käännöstä kun on menossa tutkimaan paikkoja!Mini osaa jo kävellä jonkinverran tukea vasten. Kävelee mm. sohvaa tai tv-tasoa pitkin. Tykkää myös kaataa lelulaatikkonsa ja sen kanssa on ottanut pari askelta. Pitäisikin ostaa pojalle taaperokärry, jos vaikka lähtisi sen kanssa kävelemään enemmänkin.Muuten ei olekaan uusia juttuja tullut kuvioihin. Paitsi ai niin, Mini on muutaman kerran nukahtanut päiväunille niin, että olen ollut olohuoneessa ja sieltä käsin laulanut Sinistä unta tarvittaessa. Ei siis vaatinut minua huoneeseensa, jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisesi! :) Ps. Muista, että blogini ei kerro elämästäni kaikkea, joten älä myöskään tuomitse minua sen perusteella.