20. syyskuuta 2013

Syksyn suunnitelmat uusiksi

Ajattelin soitella verotoimistoon ja pyytää uutta veroprosenttia kotihoidontukea varten. Sain uuden prosentin, kymmenen yksikköä enemmän kuin edellinen. Iski pienen pieni ahdistus päälle, varsinkin kun olin lukenut aiemmin aamulla, että Tampere-tuki lakkautetaan ensi vuonna. 

Tuosta nousseesta prosentistani saan kiittää palkanlaskijaa, joka maksoi palkkaa normaalilla veroprosentilla vaikka olisi pitänyt olla jo lisäprosentilla. Samasta syystä saan kiittää häntä myös reilun 400€:n mätkyistä. En itse tajunnut puuttua asiaa, sillä luulin palkanlaskijan tietävän mitä tekee.. Joopa joo.

Nämä kaikki aiheuttivat sellaisen ahdistuksen, että pistin samantien tuulemaan. Ensin ahdistuspuhelu isosiskolle, sen jälkeen hieman facebookissa avautumista. Sitten työvoimatoimiston sivuille, löysin jopa kivan kuuloisen työpaikan. Tappelua päiväkotihakemuksen kanssa, hieman soittoa auttavaan puhelimeen. Työhakemus, voi huhhuh. No tuli siitäkin jonkinmoinen. Nyt olisi sitten edessä odottelua, mahdollisesti lisää hakemusten täyttämistä ja paluu työelämään. 

Kamalaa ajatella edes, että Mini menee päiväkotiin ollessaan alle vuoden vanha, mutta en näe muuta vaihtoehtoa. Inhoan taloushuolia ja inhoan sitä, että joutuu laskemaan asiat sentilleen. Toisaalta myös kiva päästä takaisin töihin ja vähän muuallekin näiden seinien sisältä.

Nyt vaan sitten odotellaan, että tärppääkö työpaikka. Kääk. Onko Ministä tullut tosiaan jo niin isopoika, että päiväkoti kutsuu? :(


2 kommenttia:

 1. inhottavia arjen ahistuksia! Minäkin inhoon sitä, että nyt äippälomalla on jokaisen pennin saanu laskea ja ahistaa joka kuun lopussa et riittääkö rahat kaikkiin laskuihin ja ruokaa... Niin ressaavaa :/ Mä jo ootan et pääsen takas töihin tammikuussa, ihana arki odottaa!

  Jos yhtään lohduttaa, niin pieni sopeutuu päiväkotiin paljon paremmin ja nopeemmin kuin isommat (1,5-2v ikä on kaikkein pahin). Toivottavasti siis edessä häämöttävä päiväkotitaival alkaa ja sujuu mallikkaasti :D Onnea Työnhakuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo stressi taloudellisesta tilanteesta on kyllä ihan hirveetä!

   Uskon kans, että Mini sopeutuu helpommin päiväkotiin kuin minä. Itku tulee jo nyt kun ajattelen ensimmäistä mahdollista hoitopäivää :D Kiitos, toivottavasti tärppäis pian joku hyvä paikka :)

   Poista

Jätä terveisesi! :) Ps. Muista, että blogini ei kerro elämästäni kaikkea, joten älä myöskään tuomitse minua sen perusteella.