19. toukokuuta 2014

Kesäpäivä Kiviniityssä

Käytiin eilen miehen (tarvis vissiin keksiä lempinimi) ja Minin kanssa Kiviniityn kotieläinpihalla. En jotenkin tajunnut, että Mini on oikeasti jo niin iso, että tajuaa ympärillä olevista eläimistä kunnolla jotain. Mini oli aivan innoissaan paikasta ja onneksi sääkin suosi! Vielä hieman pitää totutella tähän kesäiseen säähän, meinaan koko ajan automaattisesti pukea enemmän päälle ulos lähtiessä. Tänäänkin nappasin varuiksi lenkille softshell-takin ja heti pihallahan sen sai pois heittää.



Kotieläinpihalla puput ja linnut osoittautuivat kaikkein kivoimmiksi. Pupujen luona varsinkin Mini olisi viihtynyt ties kuinka pitkään. Vielä pupujen kohdalla Mini ei kuitenkaan uskaltanut antaa niille voikukanlehtiä syötäväksi. Kanojen ja kukkojen kohdalla olikin jo eri meininki, ja Mini yrittikin tunkea koko kätensä kyynärvartta myöten häkkiin.. Tarjotakseen kukolle herkullista kiveä välipalaksi. Monta kertaa sain olla komentamassa, kukkokin oli jo tulossa tekemään nokallaan tuttavuutta. Jakkihärkä ja vuohet olivat aluksi pelottavia, mutta nopeasti Mini alkoi niistäkin pitämään enemmän. Äidin suosikkeja olivat tietysti vuohet ja etenkin pienet kilit. Sisätiloissa oli 3 pientä kiliä, jotka olivat äärimmäisen huomionkipeitä. Jonain päivänä haluan kyllä itsellenikin vuohen, sitten siis kun joskus hamassa tulevaisuudessa toivottavasti asun omakotitalossa.



Mini viihtyi hiekkalaatikolla mainiosti, jotenkin paremmin kuin omallamme. Johtuisiko kenties siitä, että Kiviniityssä oli huomattavasti enemmän valinnanvaraa lelujen suhteen. Ainoa huono puoli paikassa oli vauvakeinun ja pienemmän liukumäen puuttuminen. Mini olisi kovasti halunnut mennä keinumaan, mutta ei uskaltanut kuitenkaan tulla kanssani sellaiseen isompaan verkkokeinuun. Liukumäki olisi myös ollut kamalan kiva, mutta ylhäällä alkoikin pelottaa, kun ei mahtunut edes kunnolla kääntymään mahalleen, että olisi päässyt jalat edellä alas. 



 Täytyy kyllä kesän aikana poiketa Kiviniittyyn uudelleen ja kunnon eväiden kanssa. Paikalla oli pari grillauspaikkaa ja voi mikä nälkä tulikaan, kun haistoi makkaran tuoksun muiden eväistä! :D


Kotiin palattuamme mies jatkoi omiin menoihinsa ja me Minin kanssa pidimme pientä huilausta. Pian lähdimmekin kuitenkin jo uudelleen pihalle nauttimaan ihanasta säästä ja ensimmäistä kertaa kävelimme lähikauppaan. Mini piti hienosti lähes koko ajan kädestä kiinni, pari kertaa sai hakea väärältä suunnalta pois. Kaupassa jonossa olikin sitten hieman hankalampaa, kun herra olisi jo halunnut jatkaa matkaa pois kaupasta.. Kesäpäivän kunniaksi Mini sai elämänsä toisen jäätelön. Tosin eipä hän jaksanut niistä syödä kuin n. 1/4 tuosta päälliosasta. Hyvä, että edes toisella meistä pysyy kohtuus herkuissa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisesi! :) Ps. Muista, että blogini ei kerro elämästäni kaikkea, joten älä myöskään tuomitse minua sen perusteella.